Se på kort: Babyvenlige caféer i Århus


Det kan være en grænseoverskridende oplevelse at hive op i trøjen og ned i amme-bh’en, hvis barnet bliver sultent, mens I sidder blandt fremmede – og det bliver ikke bedre af misbilligende blikke fra personalet. Heldigvis er de fleste steder dog rigtig forstående, er vores erfaring. Og langt kommer man som regel med at spørge personalet, om man gerne må amme. Det har ingen af os endnu fået nej til.

Her er efter vores mening de – pr. december 2015 – bedste babybeværtninger i Århus i alfabetisk rækkefølge. Se dem på et kort nederst på siden.

 

 

Baresso, Banegårdspladsen 16, Århus C

Der er lidt småt med plads, men det forhindrer ikke personalet i at være hjælpsomme og venlige. Amning er selvsagt helt fint, og på forespørgsel tilbydes varmt vand til flasker. Der er nogle lænestole nede i hjørnet, hvor man kan slippe afsted med at have en baby.

Pusleplads på handicaptoilettet er et plus! Og det er faktisk rent.

Trods den trange gulvplads må man have barnevogne med ind, og der er tilmed en rampe ved indgangen.

/Katrine

Baresso, Frederiksgade 5, Århus C

Der er RIGTIG gode sofaer, hvor man nemt kan sidde med en baby eller to, og hvis de er helt små, kan de ligge der og drive den af, mens mutti(erne) drikker kaffe. Der er masser af amning om ørerne, så jeg er nok ikke den eneste, der har opdaget barselsbulen.

Jeg mener ikke, at der er en pusleplads, men jeg er ikke helt sikker. Til gengæld er der nok plads til at slæbe en barnevogn med ud på toilettet og gøre det i den.

Her er der ekstremt god plads og tit adskillige barnevogne inde. I øvrigt også masser af plads uden for, og store vinduer, hvor man let kan holde øje med barnevognen, hvis baby trænger til en udelur.

/Katrine

Drudenfuss, Graven 30, Århus C

Der er hyggeligt og venligt, og særligt om sommeren er det dejligt at sidde ude. De er så lidt berørt af amning, at de ikke altid opdager, om du ammer eller ej. Jeg har fået skoldet sutter og varmet en flaske på forespørgsel.

Der er ikke pusleplads, men god plads i en gang ved toiletterne, hvor jeg fint har kunnet skifte baby.

Jeg har ikke haft barnevogn med inde, da jeg mest har siddet ude, og jeg tror også at den ville stå lidt i vejen, men der er vinduer hele vejen rundt.

/Katrine

Gemmestedet, Gammel Munkegade 1, Århus C

Der er store sofaer lige inden for døren, hvor man behageligt sidder med en baby. Amning er ganske velkommen og stemningen omkring lidt babysnak er venlig.

Igen mindes jeg desværre ikke, om der var pusleplads, men jeg tror det ikke.

Også her er der vinduer hele vejen rundt, så man kan se sin barnevogn, hvis der ikke er plads i caféen. Den må dog ikke stå lige uden for døren pga opgangens regler.

/Katrine

Vil du ikke også læse:

The following two tabs change content below.

Mothers United

Vi er fem småbørnsmødre, der driver dette site om ting og tanker, tips og tabuer, som vi godt ville have kendt til, før vi havde fået børn. Fedt, at du læser med! Kærlig hilsen Katrine, Kristina, Anne-Sophie og Salli.

Nyeste indlæg af Mothers United (se alle)