5755_659705444058315_2099179804_n

Se på kort: Babyvenlige caféer i København


Klik på de røde ikoner og få vores ord om, hvorfor disse steder udmærker sig.

Det kan være en grænseoverskridende oplevelse at hive op i trøjen og ned i amme-bh’en, hvis barnet bliver sultent, mens I sidder blandt fremmede – og det bliver ikke bedre af misbilligende blikke fra personalet. Heldigvis er de fleste steder dog rigtig forstående, er vores erfaring. Og langt kommer man som regel med at spørge personalet, om man gerne må amme. Det har ingen af os endnu fået nej til.

Her er efter vores mening de – pr. december 2015 – bedste babybeværtninger i København i alfabetisk rækkefølge. Se dem på kortet øverst på siden.

*

Bacchouse, Sølvtorvet, Sølvgade 84, København K

Hele mødregruppen kan holde hof ved rummets eneste langbord – vi kunne i hvert fald!

Amning er helt cool, og der kan med lidt god vilje pusles på toilettet. Et egentligt puslebord er der ikke, men vindueskarmen er dyb og bred nok til en baby. Der er to højstole, og man får ikke selv lov at tørre dem af- det gør personalet gladeligt.

Barnevognen kan ikke rulles med indenfor pga. et par trappetrin, men den kan parkeres lige foran de kæmpestore vinduer, så man kan se den.

OBS: Caféen åbner sent i weekenden og har lukket mandag.

/Karoline

 

Café Kongens Hytte, Sølvgade 14, kld., København K

En café jeg først har opdaget i slutningen af min barsel, men bestemt synes skal komme andre til gode. Det er et lille hyggeligt sted i en kælder, hvor det i sagens natur nok er lidt svært at få en barnevogn med ned, men til gengæld er stemningen MEGET børnevenlig. Der er et helt legerum til småbørn, og ejeren, der selv nævner at hun er meget glad for børn, fortæller at caféen er tiltænkt at være på børnenes præmisser. Trods det er der nærmest ingen børn til stede, så man kommer ikke til at føle, at man er på baby-café.

Amning er velkomment og der er naturligvis højstol.

Der er ikke plads til pusleplads på det meget lille toilet, som ligger op at nogle smalle trapper, men man får altid lov til at skifte baby i legerummet, som er et lille siderum i caféen. Dette fungerer fint.

/Katrine

 

Café Kreuzberg, Kompagnistræde 14 A, København K

Dette er et rigtig babyvenligt sted. De byder ammende kvinder velkomne, har 3 højstole og et puslebord! Bid mærke i det! PUSLEBORD! Det er lidt svært at åbne- tricket er at trykke plastikdimserne ind mod midten fra begge sider, man behøver ikke at gøre det samtidig. I forstår, hvorfor jeg forklarer det, når I står der!

Caféen ligger i en høj kælder, så der er ikke mulighed for at få barnevogn med ned, men med højstole og vinduespartier til at holde øje har det heller ikke været nødvendigt for mig. Udenfor er der varmelamper året rundt, hvis man hellere vil sidde ude :)

/Katrine

 

Café Pixie, Løgstørgade 2, Østerbro

Er vejret varmt nok, er Pixies udearealer skønne: Personalet er venlige til at hjælpe med at rulle vognen helt hen til ens bord, så både andre gæster og man selv sidder optimalt, og de slår kvikt parasollerne op i regn. Allerfedest er, at de venter med at tage bestilling/servere/spørge om alt smager til man ikke sidder med brystet i munden på sit barn længere – en meget betænksom gestus.

Der er rampe, så det er muligt at køre indenfor og hele 4 højstole.

Stedet mangler puslebord – om sommeren kan man dog fint bruge bænken lidt afsides uden for caféområdet på Bopa Plads.

/Karoline

 

Coffee Room, Silkegade 1, København K

Her er der igen småt med plads, men det forhindrer ikke personalet i altid at være ekstra hjælpsomme. Amning er selvsagt helt fint, de tilbyder opvarmning af flasker og skemad, og kommer gladeligt med de ting, man ellers normalt selv henter i baren, hvis man lige er optaget med baby. Jeg har også haft baby trillende rundt på en åben voksipose på gulvet, hvor jeg kun blev mødt med smil og “nåååhhh”.

Ingen pusleplads her, men en sofa uden for toilettet, som nærmest kun bruges til kø og pusling.

Der er småt med plads, men vi har før været 2 barnevogne indendøre. Der kan dog være så travlt, at det ikke er muligt at finde plads- dette er typisk alligevel ikke tidspunktet, man ønsker at sidde der med en baby.

/Katrine

 

EspressoHuset, Rådhusstræde 4A, København K

Fantastisk café! Jeg begriber ikke, at jeg først opdager den efter min barsel er slut! Der er så meget plads, at en hel mødregruppe snildt kan have deres barnevogne med inde, og de er velkomne! Jeg ved ikke noget om attituden mht amning, da jeg ikke længere ammer, men det virker bestemt som et babyvenligt sted.

Der er pusleplads på toilettet, hvor man i øvrigt kan få en kæmpe barnevogn med ud også.

Personalet er så søde til at hjælpe med baby mad, og gav mig sågar en avocado til baby, da jeg spurgte om jeg måtte købe af dem. Der er kun en enkelt højstol, men den er der :)

/Katrine

Gavlen, Ryesgade 1, Nørrebro

Gavlen har et slogan, som hedder: “Hvis andre caféer synes, dine bryster er klamme, er du velkommen på Gavlen for at amme”. Need I say more?

Puslemuligheder er der ingen af, men de er opmærksomme på problemet.

Der er masser af plads til barnevogne uden for, og jeg har også haft lov at have mit kæmpe skur af en Odder med ind, da der ikke er for mange mennesker i dagtiden.

/Katrine

 

Kafferiet, Kongens Have, Kronprinsessegade 1, København K

Denne anbefaling er lidt speciel, da det er et meget lille sted med blot én indendørs bænk og lidt udendørs om sommeren. Jeg synes dog, at den gør sig fortjent til at blive nævnt, da jeg før har ammet der, fordi baby pludselig blev sulten, uden overhovedet at købe kaffe. De var meget søde omkring det og tilbød også at varme en flaske, da jeg efterfølgende trak NAN1 frem.

Stedet er småt og har hverken toilet, pusleplads eller plads til barnevogn.

/Katrine

 

Laundromat, Elmegade 15, Nørrebro

Laundromat-kæden “elsker børn og bryster”, skilter de med, så man føler sig straks velkommen. Elmegade-filialen er en ægte barselsrede med mange børn, men andre typer finder også vej derind. Der er pusleplads på toilettet og barnestole til udlån, men barnevognen skal man helst parkere udenfor.

/Karoline

 

Ricco’s Kaffebar, Frederikborggade 50, København K

De er så søde omkring amning og babyer i det hele taget. Hvis man selv er lidt genert, er der et lidt aflukket sofaområde oppe bagved.

Heller ikke her er der puslemuligheder, men jeg har før uden at genere nogen måttet skifte en ble i én af sofaerne.

Barnevognspladsen er snæver for en stor Odder, men på de ikke travle dage har de tilladt mig at have den stående inden for, på deres MEGET begrænsede gulvplads og faktisk lidt til gene for andre. De er rigtig søde!

/Katrine

Sebastopol, Sankt Hans Torv 32, København N

Stort sted med børnevenlig betjening. Normalt er jeg typen, der går efter de små personlige steder, men med baby lærer man hurtigt at værdsætte plads, og de friheder der følger med. Som fx masser af plads og højstole. Igen er jeg færdig med at amme, så jeg ved ikke hvad indstillingen er omkring det, men med den øvrige babyvenlighed, så tror jeg det er et rart sted.

Ved ankomst blev vi spontant tilbudt kogt vand og om vi havde behov for at få varmet noget mad af en art. Vi havde ikke barnevognen med inde, da der var så mange vinduespladser og masser af torveplads ude foran, hvor vi fint kunne holde øje med vognen.

Der er puslemulighed ude i forgangen før toiletterne. Lidt sjovt placeret, men det fungerer jo fint nok. I hvert fald hvis man er høj- da det er lidt højt oppe.

/Katrine

Vil du ikke også læse:

The following two tabs change content below.

Mothers United

Vi er fem småbørnsmødre, der driver dette site om ting og tanker, tips og tabuer, som vi godt ville have kendt til, før vi havde fået børn. Fedt, at du læser med! Kærlig hilsen Katrine, Kristina, Anne-Sophie og Salli.

Nyeste indlæg af Mothers United (se alle)

One Response

  1. Kristina Krogh skriver følgende fif, som vi gladeligt deler videre:

    Hov I skal ikke glemme de gode pusle faciliteter i Illum og Tivoli, hvor man har gratis bleer i Tivoli. Field er for den sags skyld også god.

    Jeg har sommerbørn, så Torvehallerne var mit ynglings hangout – også selvom det betød at jeg skulle amme på en bænk.

    Landromat på Østerbro er en af de bedste af kædens caféer og de har et stort legeområde,som ligger i sit eget tilbagetrukket hjørne. Børnefamilierne kan derved sidde for sig selv.

    I Brønshøj finder man ikke meget andet end Staalvande. Til gengæld opfylder det alle krav ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *