FullSizeRender (11)

Anmeldelser: Battle of the babyudstyr


Fem mødre, fem babyer … fem hundrede liter babyudstyr tilsammen. Her er dommene over noget af det habengut, vi har fået skrabet sammen til vores afkom.

*

BARNEVOGNSBATTLEN

Barnevogn, Odder Classic med X-dream stel og punktérfri hjul.
Fordele: Den er yderst smuk med sin faste kaleche og gammeldags udtryk. Den er meget stabil, og lækker at gå med. Stellet er lavet så det klapper flat sammen og er let at skille ad. Der er stor opbevaringsplads under den og liggemålet er langt. Kassen er fast (altså meget vind- og vejrstærk), og hjulene er store og ligeudrettede, hvilket skulle gøre den meget stabil i sne og grus. Baby ligger i øvrigt højt, hvilket er rart, hvis man er høj og har lidt smådårlig ryg.
Ulemper: Det stabile kan opleves som stift, så den ikke er så stødabsorberende over bump, som en mere vuggende barnevogn ville være. Den er stor at have med rundt i de små gader i København, og det synes modgående klart også. Den dur heller ikke til énhåndsføring, da forhjulene ikke drejer.
Bonusinfo: Barnevognseksperten Allan fra Babysam, Valby, kaldte Odderen for barnevognenes Rolls Royce. Jeg er enig.
Samlet score: 8 ud af 10 mulige sutter

/Katrine

Kombivogn, Bugaboo Cameleon 3
Fordele: Min vogn skulle kunne to ting. 1. Den skulle være super nem at skille ad, når der er fire trin op til hoveddøren og derefter, bor på anden sal. 2. den skulle kunne komme ind hos Lubarol (tøjbutik i Gothersgade, red.) Bugaboo Cameleon opfylder smukt begge kriterier. Den er smal, let og fiks, synes jeg i al fald selv.
Ulemper: Fordele og ulemper hænger jo desværre ofte sammen. Jeg drømmer bare om at de ville producere den i 10 cm længere, da min i skrivende stund 7 måneder gamle datter, ligger krøllet sammen i den (men det klarer hun vel …?).
Bonusinfo: Min er marineblå med creme quiltet inderside, jeg syntes at den er så pæn, dog tror mange at jeg har fået en lille dreng, og siger “åh hvor er han sød ;)”
Samlet score: ud af 10 mulige sutter

/Kristina

Kombivogn, Emmaljunga Super Nitro
Fordele: 1. Den er smal og let at manøvrere med de drejbare forhjul, så man slipper for højlydte suk fra sure fodgængere, der ser barnevogne generelt som et angreb på deres personlige frihed. 2. Den er en kombivogn, så når barnet er klar til det ved seksmånedersalderen, kan rygges rejses op, og så har man en klapvogn.
Ulemper: Vognen er lille, så det er rummet under den også. Der kan ikke ligge meget mere end puslegrej dernede, så indkøbsposer må hænge på styret. Det, og det at vognen er lav, gør at den ikke har et specielt blæret look.
Bonusinfo: Med maskuline salgsfraser som Super Nitro, offroad wheels og “letvægtstål i højstyrke” giver vognen faderen en alt andet end tøset tur, når han ruller af sted med sit yngel.
Samlet score: 8 ud af 10 mulige sutter.

/Karoline

*

BABYALARMSBATTLEN

Babyalarmer, Smart Nova
Fordele: De har lavest stråling blandt babyalarmerne på markedet. De er “pæne” (af babyalarmer at være). Ligner lidt iPhones. De er simple at bruge, og man kan også tale til baby (altså walky talky funktion), hvis det er nødvendigt. Bruger den funktion mere end jeg regnede med. Signalet er godt – jeg bor på 2. sal, og hun står i gården ca. 60m fra bygning helt uden problemer. Batteritiden er lang. Der er ingen antenner eller knapper, baby kan sluge. Der vises temperatur i vognen.
Ulemper: Jeg har ikke fundet én. Måske bliver de lettere stjålet, fordi de er topsexede?
Bonusinfo: KØB DEM!! De er alle 1300kr værd.
Samlet score: 10 ud af 10 mulige sutter.

/Katrine

Babyalarmer, Patrull, Ikea
Fordele: Prisen! Dette fejlkøb har kostet os 399,-, og billigere bliver alarmer vist ikke.
Ulemper: 1: Kvaliteten. Flere gange har vi oplevet, at der simpelthen ikke var forbindelse mellem de to enheder, hvorfor barnet lå og skreg udenfor uden vores vidende. Det betyder, at vi, når de er i brug, aldrig kan slappe helt af og være trygge, hvad der vel er meningen med alarmer. 2: Batteriet. Den ene enhed lyser konstant for lavt batteri trods fuld opladning. 3: Looket. De ligner noget vi har vundet i en bod på et kræmmermarked.
Bonusinfo: Vi anskaffede os alarmerne, da vores barn var 4 måneder, og da havde vi lært at klare os fint uden. Det forklarer, hvorfor vi ikke har klaget over og returneret dette fejlbehæftede køb.
Samlet score: 1 ud af 10 mulige sutter.

/Karoline

*

HØJSTOLSBATTLEN

Højstol, Stokke TrippTrapp
Fordele: Den er klassisk og pæn. Den kan justeres til mange aldre. Der er en indsats, så de kan sidde der fra nyfødte, og en babystøtte, så de kan sidde der fra 5 måneders alderen. Den er svær for baby at vælte pga benene, som endda kan forlænges og så fordi den er tung.
Ulemper: Der kan løbe grød ned i alle rillerne, som ikke er lakerede og derfor lidt ru at tørre af. MANGE RILLER. Den er stor og tung, hvilket gør den svær for dem selv at skubbe ind og ud, når de når den alder.
Bonusinfo: Der er kommet mange alternativer funktionalitets- og designmæssigt, men denne er en klassikker.
Samlet score: 8 ud ad 10 mulige sutter

/Katrine


Retro højstol, der kan klappes sammen til legebord (ukendt design – foto øverst i artiklen)

Fordele: Smuk og med flere funktioner – højstol til brug under måltidet; legebord til pacificering, mens måltidet ryddes væk.
Ulemper: De fleste af disse stole er vakkelvorne, da de er en del år gamle. Det føles ikke totalt sikkert altid, hvis barnet er i et meget spjættende, uroligt humør. Den er også ret stor i sædet – der skal puder eller tæpper til i den første tid, hvad der kan være lidt upraktisk, når nu der er mad i flyvende, flydende form ud over det hele.
Bonusinfo: DBA.dk flyder over med disse stole, som ofte kan fås for ned til 150 kroner.
Samlet score: 7 ud af 10 mulige sutter.

/Karoline

*

PUSLEBORDSBATTLEN

Puslebord, væghængt, BRIO
Fordele: Pladsbesparende! Kan hænge hvor som helst og foldes op, når man ikke bruger det. Der er indbyggede hylder til bleer, Olivy, ekstra tøj, haleklude og alt andet godt. Det er enkelt i designet, og let at åbne/lukke med én hånd. >50kg. Flad puslepude medfølger.
Ulemper: Det får med tiden små rustpletter i lakken på bestemte steder, når det hænger i et vådrum. Man skal stramme 2 skruer ind i mellem (hver 3. md ca.), for at undgå at det hænger lidt i klappen.
Bonusinfo: Det fås let i ganske god stand på DBA til under halv pris.
Samlet score: 9 ud ad 10 mulige sutter.

/Katrine

Bare rolig! Flere puslebordsanmeldelser er på vej!

*

TREMMESENGSBATTLEN

Tremmeseng, Juno
Fordele: Æstetikken er i højsæde når man køber en Junoseng, den er en klassiker. Og så elsker jeg at den har en historie, også selv om den for mig er ukendt, men jeg er sikker på at der er blevet drømt mange gode drømme i den. Det er nemt at tage siderne af, således den kan stå klos op af forældresengen, og man derved ikke skal stå op om natten, men nemt bare ruller den lille over til en tår eller et kys.
Ulemper: Tror ikke, at jeg kan komme i tanke om nogen. (Se kommentarer for andres syn på ulemper).
Bonusinfo: Jeg købte den brugt og fik den derefter malet hos en autolakerer, den står så flot og fin nu.
Samlet score: 10 ud af 10 sutter

/Kristina

Tremmeseng, Stuva, Ikea
Fordele: 1. Der er to liggehøjder; høj og lav. Så længe barnet ikke kan sætte sig op eller kravle ud, er den høje liggehøjde en gave for trætte forældrerygge. 2. Skufferne under sengen er fin udnyttelse af plads i et lille hjem – her kan al barnets linned og lidt tøj ligge i det ene og i det andet alle vores hæslige, men nødvendige blå Ikea-vasketøjsposer.
Ulemper: Stuva-tremmesengen er klart mere praktisk og kedelig, end den er køn. Men deciderede ulemper har den ikke en eneste af.
Bonusinfo:
Man er ikke tvunget til at vælge de giftigt limegrønne skuffefacader, som Ikeas hjemmeside giver indtryk af! De findes også i hvid, brun, blå, pink og sort.
Samlet score:
 8 ud af 10 sutter

/Karoline

*

PUSLETASKESBATTLEN

Pusletaske, Ida Ising (Nu i samarbejde med Voksi)
Fordele: Praktik og æstetik i en harmonisk balance. Den er lækker, nutidig og tjekket og dulle rundt med, så man ikke føler sig som et omvandrende puslebord. Samtidig leverer den en medbragt pusleplads med madras, hvis man skulle være så uheldig at ramle ind i en nødsituation uden pusleplads (hint- det sker dagligt). Den har gode brugbare lommer, som er let tilgængelige fra puslelejdet i midten af tasken, samt en ydrelomme. Medfølgende er barnevognsstropper og regnslag. Virkelig skøn pusletaske!
Ulemper: Den ydre lynlomme, hvor jeg havde forestillet mig at min pung skulle være er lige under puslelejdet. Dvs hvis man rent faktisk bruger den lomme til andet end et stykke papir, så ligger baby ovenpå en stor bule, når man skifter med mindre man tømmer denne lomme hver gang. Hvis man pakker mange små tunge dimser, kan de godt glide ud ad lommerne og ind under puslelejdet. Ingen af de to nævnte ting har generet mig synderligt.
Bonusinfo: Den er perfekt som rygstøtte for nysiddende baby i barnevognen :)
Samlet score: 10 ud af 10 sutter

/Katrine

*

Er du uenig? Har du noget at tilføje eller spørgsmål at stille? Så sig frem i kommentarfeltet!

Vil du ikke også læse:

The following two tabs change content below.

Mothers United

Vi er fem småbørnsmødre, der driver dette site om ting og tanker, tips og tabuer, som vi godt ville have kendt til, før vi havde fået børn. Fedt, at du læser med! Kærlig hilsen Katrine, Kristina, Anne-Sophie og Salli.

Nyeste indlæg af Mothers United (se alle)

13 Responses

 1. Melisa

  en klar ulempe ved Juno er vel at man skal så langt ned? Hold nu op jeg får ondt i ryggen når jeg skal samle min niece op (som er lille bitte) er glad for jeg ikke skal lægge min 9 kg baby deri..
  Jeg har ukendt navn stolen og har syet en pude i sådan noget vandafvisende stof så barnet kan svine så meget det vil.. Så sidder hun faktisk ret godt i den nu :)
  Barnevognen herhjemme er en stokke trailz. God til bykørsel og let at bære op til 4 sal.. Minus er at den fylder hele bagagerummet i vores stationcar (som har markedets største litermål) den kan næsten ikke være i mine svigerforældres Skoda Octavia stationcar.. Men den er flot og kører for det meste godt

  • Tak for ekstra input Melisa :) Det er fedt med fordele og ulemper, så folk kan vurdere ud fra det. Jeg er også glad for at barnet er oppe i højden i min tremmeseng, men det har aldrig generet Kristina, og så er det jo i hendes anmeldelse ikke en ulempe ved Junoen.

   • Melisa

    Uden tvivl, min svigerinde elsker også sin og to i min MG er også stor tilhænger af den. Vi er jo alle forskellige, men det er værd at have med i overvejelserne når man kigger efter soveplads.
    Hvis jeg selv havde den, havde jeg nok fået håndværker mand til at bygge en støtte så bunden kunne løftes. Vores seng skal ikke kunne fungere uden side, men med lidt håndværker snilde, fungerer den mindst ligeså godt som dem der er lavet til det.

 2. Astrid

  Jeg har faktisk skiftet vores Juno ud med en generisk fra reshopper. Netop fordi bunden ikke kan justeres. Jeg fik virkelig ondt i ryggen af den, så jeg er enig med Melisa.

  • Igen helt enig Astrid. Jeg ELSKER udseendet af Junoen og så snart baby kan komme ind og ud ad sengen selv, tror jeg også jeg skifter, da vi har mulighed for at låne skønheden :) Men min ryg dur heller ikke til den lave bund. Tak for input.

   • Astrid

    Jeg elsker også Juno-sengen. Min kæreste og hans to brødre har alle ligget i den, så det var med tungt hjerte at jeg vinkede farvel til den. Nu står den som weekendseng ved svigermor, så lidt kommer vi til at bruge den alligevel :)

 3. Anne Sofie

  Jeg var en kylling, så det blev til mange måneders luren på Tænks anmeldelser. Vi har (også? ?), BRIO puslebordet, Tripp trapp stolen, og Emmaljunga – dog Big Star surpreme, som med sit liggemål på 97 cm fylder begge barnevognspladser i bussen (?), men ellers er en drøm. Jeg vil tilføje Nature Sway slyngevugge (Alle 7
  i min mødregruppe har den nu – alle! ?) og Neonate babyalarm. Næstmindst stråling og fantastisk batteritid. Men ikke altid så pålidelig kombineret med Voksi, så kræver omhyggelig placering.

  • Min Odder er også et kæmpe skur, men jeg elsker den netop pga liggemålet blandt andet. Hvis jeg får råd, skal jeg helt sikkert prøve den der Nature Sway næste gang. Har hørt så meget godt om den :) Tak for input!
   /Katrine

 4. Heidi

  Jeg må lige indvende at babyalarmen fra ikea kun koster 280kr. Jeg har aldrig prøvet andre og den leverer 100% hvad jeg forventer af en alarm – den fortæller mig mår baby er vågen! :) så den anmeldelse er jeg SÅ uenig i (og ved den er meget populær blandt forældre som får nok af at kaste penge efter alarmer som konstant går i stykker)!

  Og liiiige en ting mere – jeg forstår ikke hvordan tripp trapp får samme bedømmelse som retro-stolen! I tripp trapp sidder baby markant bedre og fodstøtten kan justeres – i retrostolen er der nul støtte til baby og jeg synes ofte min baby ender med at “hænge” i den der strop mellem benene.

  Men måske er det bare lidt “misvisende” når der ikke er tale om sammenligninger i jeres anmeldelser 😉

  • Hej Heidi.
   Det dejligt at I byder ind med jeres vurderinger af produkterne. Jo mere info og erfaringer, jo mere er der for nye mødre at gå ud fra. Vores vurderinger og anmeldelser er personlige, og derfor står der navn under anmeldelsen. Altså hvad jeg fx synes om min Tripp Trapp stol har ikke noget at gøre med hvad Kristina fx synes om sin retrostol (bare et eksempel). Vi vil bare gerne fortælle, hvad vi synes om de produkter vi har købt. En anmeldelse er personlig og derfor kan man ikke rette i hvad de andre synes. Vi har som mødre ikke prøvet flere forskellige stole, men kun den ene vi selv har valgt, og kan derfor ikke vurdere andre end den vi har.
   Jeg kan ikke rigtig se, hvad der er misvisende, men hvis du vil sætte flere ord på det, så kan vi prøve at se på, om det er noget der bør ændres :) Vi vil jo ikke misvise nogen, bare fortælle, hvad vi synes om de forskellige produkter.
   /Katrine

  • Hej Heidi! Vi gav altså 399 for alarmen … kan det være, at den koster 280, hvis man har et medlemskab? Det har vi nemlig ikke. Jeg er virkelig ikke glad for den upålidelige alarm, men jeg ved også, at den glæder mange. Vi burde returnere den og få en ny uden irritationsfejl, men dels hader jeg at returnere varer, dels ligger Ikea virkelig skidt for os, som ikke har bil, så turen derud er lidt uoverkommelig.

   Angående TrippTrapp vs. retrostol. Jeg skrev anmeldelsen af retrostolen, og har siden anskaffet en TrippTrapp også, så nu kan jeg vitterligt sammenligne! Jeg er helt enig i, at der er genial støtte i Trippen. Hun sidder lidt lavt, men til gengæld sikkert; den er vidunderlig. Dog har vi beholdt vores retrostol, som egentlig skulle sælges. Men den bor ude i køkkenet nu, hvor min datter elsker at sidde og følge med i, når der laves mad. Pludder, smagsprøver og stille kiggen på køleskabsbilleder er det nye hit. I vores minikøkken er der ikke plads til den dybe TrippTrapp, så her er retroen ideel. Så. TrippTrapp er bedst til spisebordsbrug hos os – men retroen vinder i det øvrige hjem :)

   Tusind tak for din kommentar! Kom endelig med flere indspark.

   /Karoline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *