IMG_2543

8 uundværlige First Mom Solutions


Vi ved det alle. Der ER større problemer i verden end økobabys gylp, grød og gråd, men når nu vi rent faktisk har opfundet den dersens suppetallerken, så kan vi altså ligeså godt dele med hinanden. First World Problems for Moms er trods alt noget af en niche. Her er vores bud på nogle egentlig ret så random, men også ret så brugbare hverdagstips, der bare gør den barsel noget mere glidende. Byd endelig ind med jeres egne genialiteter i kommentarfeltet nedenfor. 

 1. Bestil en lille kaffe i et stort to-go-krus!
  Når du på barnevognstur køber en caffe latte for at overleve nattens strabadser, bliver humøret bare ikke bedre af, at man hælder kaffeskum ned ad ærmet, hånden og barnevognen, for hvert eneste skridt man tager. Uanset om man har kopholder på barnevognen eller ej er dette altså et meget kendt problem. Med dette fif, er der lidt skvulpeplads at give af.
 2. Vanish kurerer ALT!
  Alvorligt! Vi har brugt det på alt lige fra silke, uld og andet sart til stofbleer, vaskeklude og bomuldsbodyer. Der KOMMER gult lort over alt i starten, senere er det grød, og vi kunne ikke få det af med andet. Omvendt har vi fået alt af med Vanish, og alle produkter har indtil videre holdt fint til det.
 3. Køb genluk-poser fra IKEA!
  Det lyder måske en anelse pædagogfornuftigt (no offence intended), men det er SÅ smart. Om det er en våd vaskeklud, utæt beholder med babymos, brugt ske/hagesmæk, MME-pulver, lortebody eller hvad det nu skulle være, så holder de HELT tæt, når lukket korrekt. Det er ikke så få ting man gerne vil holde helt adskilt fra sit øvrige taskeindhold.
 4. Klud for øjnene!
  Mange babyer kan have svært ved at falde i søvn, men på mirakuløs vis forsvinder verden, når de får en stofble over hovedet. Fair nok at lave frit for mund og næse, men det øverste af hovedet inkl. øjene skal gerne dækkes. Det er en slags papegøjeeffekt.
 5. Olivy! 
  Vores babyer har ALDRIG haft røde numser, siden vi begyndte at bruge Olivy! HELT ALVORLIGT! Det er et naturprodukt udelukkende bestående af olivenolie og kalk. Man tørrer numsen med Olivy på en vatrondel ved bleskift. Det er det eneste man bruger ved tissebleer, og man tørrer med det efter man har vasket med vand efter lorteble. Numsen bliver beskyttet forud for næste ble og plejet efter denne. Det er fantastisk!
 6. Juice er ikke længere lig med madspild!
  Har du en juicer stående inderst i køkkenskabet, som aldrig er i brug, fordi den laver så meget madspild, at det alligevel kan være lige meget? Well. Nu har du en baby, og derfor er denne type madspild fortid. Det overskydende pulp udgør nemlig en dejlig frugtmos! Meget af væsken fra de sunde råvarer er borte, så massen kan ikke erstatte et måltid, men gulerod-æble-ingefær-rester og lignende er dejligt sødende i grød og anden skemad.
 7. Vælg din mascara med omhu!
  Clinique High Impact Curling Mascara holder i flere dage og sidder, som du lagde den på førstedagen. Den vaskes af med lunkent vand, hvor den nærmest trækkes af i rør. Den smudser ikke under øjnene på noget tidspunkt, kommer ikke af når man græder over spildt modermælk, og gør det bare lige en tand nemmere at være lidt lækker i sin barsel.
 8. Kajakpose!
  En slags undertrøje som forsætter ned i en pose om benene og lynes foran. Den er genial mod dyneafspakningssyndrom, som er meget hyppigt efter 5 måneders alderen. De fås til ingen penge i fx IKEA.
 9. Olivy på vatrondeller i IKEA genlukpose!
  Ja- vi bliver ved med at ævle om Olivy! Det er en gave sendt fra himlen selv for en ateist. De findes desværre ikke som wipes eller i særlig små pusletaskevenlige udgaver, hvorfor et lille hjemmefiks er som følger: Put en ordentlig klat Olivy på hver anden vatrondel og stabl nogle stykker. Det passer fint ned i den lille genluk pose fra IKEA og holder sig fugtige i nogle dage. Så er man meget på farten, er det en genial måde at have engangs Olivy med- fx på en flyvetur :)

Vil du ikke også læse:

The following two tabs change content below.

Mothers United

Vi er fem småbørnsmødre, der driver dette site om ting og tanker, tips og tabuer, som vi godt ville have kendt til, før vi havde fået børn. Fedt, at du læser med! Kærlig hilsen Katrine, Kristina, Anne-Sophie og Salli.

Nyeste indlæg af Mothers United (se alle)

4 Responses

 1. Winnie Hansen

  Rigtig fint med et onlineforum for førstegangsmødre.
  Jeg er lidt ked af jeres indlæg omkring amning i den første tid efter fødslen. I nævner slet ikke sundhedsplejen, som mulig hjælp og støtte i den allerførste tid. Vi gør det samme som kvinderne bag ammenet.dk og det er den største del af vores professionelle erhverv. Vi har ialt 5 års uddannelse og lang praktisk erfaring som børnesygepl og Shpl og vores tilbud er gratis. Jeg håber i vil heppe lidt mere på os i fremtiden når i henvender jer til de nye mødre.
  Mvh Winnie Hansen, sundhedsplejerske Vesterbro

  • Mothers United

   Hej Winnie! Godt tip, den vender vi lige. Det er bestemt ikke fordi vi ikke hepper på sundhedsplejerskerne, det er jo en genial service at få besøg af jer i vores hjem … men det er også meget op til kemi om man “kan” med den spl, man så får tildelt, og om hun forstår ens væsen og behov og særlige situation. Men men, lad os lige se på det, når alle bag vores site er tilbage ved skærmene fra juleferie :) Mvh Karoline.

 2. Sofie Ude

  EJ hvor godt! Årh hvor ville jeg have sparet mange uldbodyer i størrelse lille bitte, og have hældt mindre kaffe ud over barnevognen, hvis jeg havde læst dette her for 4 måneder siden :) Godt nytår til Jer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *