Flere first mom solutionsDet kan godt være vanvittigt udfordrende at være mor. Specielt når tingene kokser. Derfor vil jeg gerne dele disse fire hverdagstricks, som kan få selv den mest fastlåste knude til at løsne sig selv.

1. KØL MADEN NED MED FROSNE ÆRTER.
Der er ikke noget værre end et skrigende barn, som er hundesultent, og man kan bare ikke nå at få skidtet klart. Aldrig har 5 minutter været så lange, som mens man står febrilsk og puster på havregrøden, grøntsagsmosen, suppen, wokretten, æggekagen, spaghettien osv osv osv. Her må man ikke være voksenkritisk og vurdere, hvad man lige synes ærter passer perfekt til. Ungerne ELSKER ærter, og de tør op på ca. 10 sekunder i en portion brændvarm mad, som til gengæld nedkøles ca. ligeså hurtigt. Prøv det!

2. AFTENGRØD.
Det kan ikke anbefales nok! Jeg havde et hyr med at vænne min datter fra flasken (faktisk blev hun over 1,5 år, før hun holdt op med at få en godnatflaske … ). Det blev ikke nemmere af, at jeg var overbevist om at hun var sulten. Så skiftede vi det ud med aftengrød og en tår vand, så jeg var sikker på, at det i hvert fald ikke var pga. sult, at hun savnede sin flaske. 4 dage senere, var flasken udfaset. Efterfølgende har jeg ikke haft madpanik, fordi hun bare får aftengrød, hvis hun ikke vil have aftensmaden. Det vil hun heldigvis efterhånden for det meste. Men vi havde en periode på 1-2 mdr, hvor hun ikke ville spise noget som helst, og der fik hun sin aftengrød, som hun heldigvis altid har elsket. Jeg tilbyder altid rigtig mad først, og hvis hun ikke vil spise det, får hun lov at gå fra bordet. Så topper vi op med aftengrød lige inden hun skal puttes. Nu er hun lige blevet 2 år, og det er efterhånden meget sjældent nødvendigt. Men jeg var tålmodig og undgik mange kampe og megen bekymring pga. min aftengrød.

3. CERIDAL.
No kidding, det skidt kurerer nærmest alle typer udslæt. Med undtagelse af svamp. Og i SÆRDELESHED sutteeksem. Det kan være så skide svært at komme af med om vinteren. Jeg havde i første omgang prøvet adskillige alternativer uden bemærkelsesværdig effekt. Min moster er apoteker af den gamle skole, og hun sagde CERIDAL, Katrine! Så det prøvede jeg og 1,5 døgn senere var det 100 gange bedre. Det er vitterligt værd at prøve. Og det er drønbilligt.

4. TØM PAPVINEN HELT UDEN AT TAGE POSEN UD AF PAPPET. (Indrøm det bare- I kender godt problemet).
Ja, det kan måske undre nogle, at dette hører til under mor-tricks, men for andre mødre, er jeg sikker på, at det giver ganske god mening. En form for basalviden for mødre, hvis du spørger mig. Det viser sig, at papvin kan fås med udmærkede vine, og det forpligter ikke til at tømme flasken i dag eller i morgen, for de kan (hvis de fik lov) holde sig i 3 mdr. Den eneste ulempe fraset æstetikken er de sidste 3 glas, som man plejer at skulle kæmpe en del for at få fat på. Ikke længere! Mens du tapper vin i glasset, skal du dreje boksen fra side til side helt ned i 90 grader i hver side. På denne måde vrides den sidste smule vin ud, helt uden, at man skal have den skide pose til at ligge og flyde uden pap på.

Som I kan se er det fuldstændig uundværlig viden for en mor uden større problemer end de nære. Fyld endelig på, hvis der er flere af slagsen. We all know, we need them!

/Katrine

Vil du ikke også læse:

The following two tabs change content below.
Mor til en pige fra april 2015. Når jeg ikke barsler, er jeg læge. Foruden babysvømning og hjemmestrik, går jeg ret højt op design, kaffe og vin. Find mig på Coffee Room, Ricco’s eller i Illums Bolighus. Derudover kan jeg fortælle, at jeg har spenderet det meste af min barsel i køkkenet, da vi bygger om, og stuen dermed er blevet børneværelse for min kærestes to ældste børn. Det kan jeg så afsløre aldrig sker igen! I'm more of a two room kind of girl.

Nyeste indlæg af Katrine, firstmomproblems.dk (se alle)