mødregruppe, småbørnsmødre, københavn, barsel

Velkommen til firstmomproblems.dk!

1. december 2015

Dette var sådan det hele startede. 5 små skiderikker og deres mødre. Vi fik den idé, at starte en blog med alle de informationer- både need-to-knows, nice-to-knows- og wish-I-didn’t-knows- som vi i hvert fald ikke vidste, før vi fik børn.

Efter 1 års tid har naturlig selektion og udvikling ført os til fortsat 5 mødregruppeveninder, men kun 2 bloggere på dette site. Karoline blogger (heldigvis) stadig videre her og kan følges på facebook, som Karoline fra i carried a watermelon. Forandring er ikke altid en dårlig ting, selvom det man havde før var fantastisk. Og vi glæder os til fortsat at dele vores moderligheder med jer her!

Hvis det, vi har lært af hinanden, kan koges ned til én sætnings visdom, så er det vist, at der findes ca. ligeså mange gode måder at være mor på, som der findes mødre. Det her er bare vores. Nogle gange er det svar man søger andre gange er det blot, at der er andre der kender det! Og DET er der!

Dét er sitet sprunget ud af. Følelsen af ikke at være alene. Det er du heller ikke. Så her kan du læse om alt det, vi godt ville have vidst, før vi kastede os ud i at få børn, og alt det, vi tænker undervejs i eventyret.

Vi glæder os til at blogge og fiffe – og vi håber sådan du vil pippe med i kommentarfelterne rundt på siden.

Velkommen!

Kærlig hilsen Kristina og Katrine

*

Og nu du er her. Like os lige her på Facebook – så er du sikker på ikke at gå glip af noget!

//

6 comments

Flere eksempler på den uperfekte mor

6 comments

Mille 8. december 2015 at 13:17

Hej med jer.

Som kommende mor og HELT grøn i den her kommende mor-rolle (termin 23/05/16) vil jeg bare lige sige TAK TAK TAK for gode råd og gode grin! Har læst alle jeres indlæg og skreget af grin, men samtidig blevet klogere. I har ihvertfald fået en fast læser her.

Tak – og tillykke med jeres små søde unger!

// Mille

Reply
Katrine 8. december 2015 at 13:54

Hej Mille,

Stort tillykke med dit lille mirakel 🙂 Hvor er det skønt, at du vil læse med. Hvis du ligger inde med ønsker om specielle emner er du velkommen til at sende en mail- så kan vi se om nogen har noget i tankerne om emnet 🙂

VI skrives ved!

/Katrine

Reply
Mille 30. december 2015 at 20:26

Tusind tak 🙂

Jeg tager dig/jer på ordet med det samme.

Jeg har nemlig en masse spørgsmål, som jeg sidder og er lidt halvfrustreret over. Man kan sikkert google sig til en helt masse, men hvis I fem superkvinder sidder inde med gode råd, tips og vejledning, er det altid at foretrække end google.

Det er nogle lidt praktiske spørgsmål, så måske I kan lave nogle praktiske indlæg omkring emnerne.

– Barselsdagpenge!!! Hvordan hulen foregår det? Hvor tidligt skal man søge osv.?

– Hvem skal man have fat i ift. navneregistrering af dit barn?

– Børnepenge: Skal man selv søge børnepenge (hvorhenne?), eller kommer de automatisk rullende ind på kontoen?

– Vuggestue/dagpleje: Hvor tidligt skal man skrive sig op?

– Hvilke webshops synes I er gode ift. babytøj, kvalitet, pris osv.?

– Hvilken puslepude skal man have? Skal det bare være stof? Eller er det bedre med en der kan tørres af? Eller skal man bare have et pusleunderlag? Jeg har simpelthen forsøgt mig at læse mig frem til det flere steder, men uden held. Haha.. Det er sgu en helt ny verden med de puslepuder. Doh!

– Fødselsforberedelse: Hvilke kurser kan I anbefale udover dem man får tilbudt gratis? APA?

– Træning under graviditet: Var det noget I gjorde jer i/kunne overskue? Hvilke træningsformer kan I anbefale i så fald?

– Børnesvømning: Jeg har hørt både godt og skidt pga. ørerne. Hvad er jeres oplevelser?

Okaaay.. det var vidst alt for nu! Sorry for spørgsmåls-spam.
Men håber I vil give lidt gode råd om nogle af emnerne. Det er meget mere troværdigt end blot google-is-your-friend!

Rigtig godt nytår til jer fem og jeres dejlige unger!

Og ps. jeg er virkelig fan af jeres blog!! Fortæller om den til alle jeg kender der er gravide og/eller har børn. Den er genial.

Reply
Katrine, firstmomproblems.dk 1. januar 2016 at 15:48

Kære Mille!
Der er vist til en enkelt artikel eller to 😀 Super fedt at du byder ind med, hvad vi mangler. Jeg skal nok tage mig af noget af det i hvert fald, men liiiiige det med barselsdagpenge, synes jeg selv har været meget kompliceret og jeg ville være bange for at fortælle dig en halv sandhed og derfor vildlede dig. Jeg vender den lige med de andre- der er jo nogle ret så kloge kvinder i blandt. Vdr. Vuggestue vil jeg lige sige med det samme, at baby skal være skrevet op inden han/hun er 4 mdr ellers ryger folk foran dig i anciennitet. Det sker via din kommunes hjemmeside og en opskrivningsside. Men SE nogle stykker, for det er bestemt ikke alle steder man kan forestille sig at aflevere sit barn.
Du hører næmere 🙂
/Katrine

Reply
Sofie Ude 10. december 2015 at 19:07

SÅ godt gået d’damer – glæder mig til at læse mere!

Reply
Katrine, firstmomproblems.dk 10. december 2015 at 19:50

Tak skal du have Sofie. Fedt, at du vil følge med.

/Katrine

Reply

Leave a Comment